Sidste nyt. Forår 2014

FORÅRSTUREN  2014.

image

Først sætter jeg lige scenen : Vi ligger lige nu ved kaj på den lille ø Lipso lidt nord for Leros i Dodecaneserne, den sydøstligste gruppe græske øgruppe Aegæerhavet, en 15 til 20 mil fra den tyrkiske kyst. Den væsentlige årsag til at jeg opdaterer lige nu, er at her er fuld speed 3G internet til den lille iPad med græsk simkort. ( Et nyt tiltag her ombord i forhold til ,…primært, at kunne tage aktuelle vejmeldinger. Det er ikke ualmindeligt at kunne suge internet 10 til 15 mil til søs. Sådan er Grækenland også)

Men forårsturen startede 9. April hvor jeg fandt min båd som jeg efterlod den i efteråret på Leros Marina . En uge med klargøring, rengøring, maling og lak osv. Inden søsætning. Så kom Laila med en 6 ugers ferie til rådighed.

image

Første step var en dagsejlads til Kos, hvor vi valgte at lade båden ligge et par dage pga. hårdvinds-varsel. Vi tog færgen til Rhodos, og vi tog et par nætter i et lille pensionat i den gamle by.image

Et stort ønske om at sejle til den højt besungne ø Symi, blev muligt i mellem nogle forblæste dage.   Vi fik en rigtig dejlig tur hen under den tyrkiske kyst. Tyrkiet og Grækenland har lavet en opdeling så alle øer i området tilhører Grækerne, fastlandet Tyrkiet. Og samtidigt fastholder begge lande et bureaukrati så det er ret omstændige at krydse mellem de to lande.

image

 

image

imageSymi by og havn er virkelig en smuk oplevelse, et levende lille imagesamfund, og med lidt fantasi mærker man virkelig historiens vingeslag, her hvor der har været gang i den, i flere tusinde år. Oplevelsen blev ikke mindre af at møde søde folk fra fædrelandet, som vi hyggede os med. Og så kom “bettebåden” minsandten i den lokale netavis.image

Nisoros blev nået efter en banketur på 30 mil med vinden lige i “snotten”. imageMen var umagen værd. Næsten en uge blev det til, inden vi foldede vingerne ud igen (uden at blive blæst omkuld). en dejlig lille ø at besøge. Søde folk, en fantastisk vulkan og oplevelsen at blomsterne græsk forår.image

Atter Kos. Bytur blandt mængder af nordboere, så hurtigt videre til Kalymnos.

image
Vathi på sydøstsiden, er et super fint sted at putte sig når hav og vind aagger sig op. En hyggelig fiskerflække, med et usædvanligt frodigt bagland, hvor vin, appelsiner og alt muligt andet gror næsten uhæmmet.
Og så var det dejligt atter at finde en aktiv bådebygger, med et par nybygninger i gang.

Efter en frisk tur rundt om det østlige hjørne, kom vi til Portio, hovedbyen på Kalymnos. Vild og travl som en storby, men mindre end Rønne. Og som alle andre steder her i Grækenland: et hav af butikker fra de mest overdådige supermarkedet, slagterbutikker, kageforretninger… Og alt det andet.

imageNæste stop blev en lille krog på det nordvestlige Kalimnos, Emborios. Fiskerne trak vod, og børnene badede ( det gjorde vi også) og idyllen var total. Og der var for en gang skyld stille vind og vand.

Så tilbage til Leros og snuppe en uge med klaprende fald og lange gåture.

Og nu er vi tilbage på Lipso. Forårsturen slutter om små 14 dage. De skal bruges på Leros til at hygge os med min søster Jytte og få båden pakket og på land. Som planen ser ud nu bliver der ikke mere grækersejlads før 30 april 2015.

image

Det var den korte udgave af fortællingen . Den rigtig korte kommer nu:

Jeg føler dyb indre glæde og taknemmelighed over at kunne få lov til at sejle rundt i dette ubeskrivelige smukke landskab. Øerne her i Aegæerhavet byder på så meget skønhed og afvekslende kultur, at de ikke kan rummes i en tekst.

Det handler ikke om en sejlerdrøm eller eventyr. Oplevelsen ved at være her er benhård realitet. Jeg kom her ikke, fordi jeg drømte om eventyr og lummer tropevind. Jeg kom her fordi jeg besluttede det skulle være sådan, og det aller viktigste…. Jeg, eller rettere Laila og jeg , vi i handlede på denne beslutning og sejlede herned. På samme måde er landskabets skønhed benhård realitet. Lad være med at sejle ind i noget. Klipperne er stenhårde. Syng bare om vinden og havet. Men hvis du ikke forstår at afkode elementerne får du smæk. Nogen gange får du smæk alligevel. Det er her i krydsfeltet mellem tidsløs skønhed og dine evner til at håndterer førstehåndsrealiteter, at glæden og taknemligheden over at få denne mulighed i livet opstår. AT SEJLE ER AT LEVE !

image

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *