Foråret 2013.

Grækersejlads 2013.
14. maj.
Denne forårstur startede 14. april. En lille uges klargøring på Vikos Marine. Laila og lille barnebarn Joshua, var med den første uge. Turen gik til Hydra for at ride på muldyr og se på den mærkværdige havnefoged. Kaldet “Trolden” til denne lejlighed. Han er gammel Vietnamveteran og styrer havnen med stor myndighed. Så gik turen til Perdika, Epidauros, Vathi og så Aeigina hvor Laila og Joshua gik fra borde. Min søster Jytte påmønsteret til et lille rundcruise til Hydra igen.
Alene igen, blev det tid til den helt store skruppetur, som blev lagt i Methana, hvor det er nem adgang til el og vand. Bortset fra havnens fæle lugt af methan, er det et udemærket sted for praktisk arbejde, men regn ikke med at finde bådgrejer eller noger specielt i den lidt søvnige by.
Lige nu ligger jeg på mooring i Poros og lurerpasser på om vejret giver mulighed for at sejle til Porto Rafti i Eviastrædet øst for Athen, for at hente Laila på fredag. (Porto Rafti ligge klods op af lufthavnen og er perfekt udgangspunkt for vores planlagte tur ned gennem Cykladerne de næste tre uger)
Poros bliver mere og mere vores sted. Den gode blanding af åbent turistliv på selve Porossiden af sundet , og så det mere rent græske på landsiden, Galatas som dette byafsnit kaldes. her er stort set alt tilgængeligt. Stumper til båden, værft, og nem transport til lufthavnen i Athen via færge til Pireaus og en timestid med bus.
Som lige ny ligger vi stort set altid på anker eller låner en fast mooring.
Jan Jensen (+30 694 2604507) som bor her fast i sin båd “Gaia” af Korsør, er en stor hjælp og har godt styr på ankerpladsen, og giver gerne et råd om de lokale forhold.

For at gøre en lang historie kort, kom Laila til Aegina og vi planlagde en “med uret rundt tur” ned gennem Cykladerne til højre ved Milos, og tilbage langs Pelopones østkyst. Men  efter Kea, Kithnos, Serifos og  Sifnos, måtte vi skynde os over til Paroikia på Paros og binde fast medens en hyler fra sydvest passerede. En ny plan sagde at vi skulle over mod Tyrkiet, så vi kom over forbi Koufonisos, Amorgos (en pragtfuld ø) og den vidunderlige ø Levitha, som bød på det bedste måltid indtil videre i Grækenland. Øbonden har en lille taverna.

Vi havde undervejs booket plads i Leros Marina i Lakki på Leros. Vi blev positivt overrasket over at prisen for en årskontrakt var ca det samme som vi tidligere havde betalt, både i Preveza og Poros, med den tilføjelse at vi nu kigger i en af de flotteste og best drevne marinaer vi har set på hele vores rejse. Et år med fast plads ved flydebro, med vand og strøm. 1. klasses bad og toiletter, vaskefaciliteter, og venlige folk………..ca.11.000kr  (for 25 fod)  www.lerosmarina.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *